Punjene pečurke, Foto: PRINTSCREEN/YT/ READYZESTGO

recept

JEDNOSTAVNO PREDJELO KOJE SE BRZINSKI SPREMA: Punjene pečurke OVIM SASTOJCIMA biće omiljeno jelo na vašoj SLAVI

Punjene pečurke se lako i brzo prave, a sastojci uglavno nisu skupi. Ovaj recept je odličan za slavsko predjelo. Uživajte!

Objavljeno: 13.10.2023. 19:44h

Počinje sezona slava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Mi vam predlažemo da napravite punjene pečurke koje će gosti obožavati. Priprema je jednostavna i brza, a možete da ih punite raznim nadevima. Probajte i ovaj recept za pečurke punjene mocarela sirom i paradajzom. Neverovatno su ukusne i niko im neće odoleti.

Pročitajte i kako da lako i jeftino napravite mocarela sir kod kuće.

foto: Printscreen/Youtube/Downshiftology

Sastojci:

6-7 većih šampinjona

40 g putera

3 čena belog luka

10-12 čeri paradajza

230 g mocarele

svež bosiljak

1/4 šolje balzamika

2 kašičice smeđeg šećera

Priprema:

Istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Pečurkama skinite peteljke, pa kapu premažite smesom od putera i belog luka (sa obe strane). Zatim ih napunite seckanom mocarelom i stavite par kolutova čeri paradajza.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite i ukrasite bosiljkom. U malu šerpu sipajte balzamiko i dodajte šećer, pa kuvajte par minuta. Prelijte pečurke dobijenom smesom.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)