Punjene paprike sa krompirom i kiselim kupusom, Foto: Printscreen Youtube

RECEPT

SRPSKE DOMAĆICE SU OVAKVE PUNJENE PAPRIKE ZABORAVILE, A NAŠI STARI SU IH TAMANILI: Umesto mesa ide OVA DVA SASTOJKA

Sezona je kiselog kupusa i predlažemo vam da ga pomešate sa krompirom i tako napravite savršenu smesu za punjene paprike

Objavljeno: 12.10.2023. 17:52h > 17:57h

Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.

Spremanje punjenih paprikafoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

500 g krompira

500 g kiselog kupusa

1 crni luk

2 čena belog luka

2 kašičice mlevene crvene paprike

8 paprika

Priprema:

Punjene paprikefoto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus.

Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)