Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/radinakuhinja8372

preukusno!

SRBI OVU RIBU GRICKAJU KAO ČIPS: Potopite je u OVAJ ZAČIN i otvorite HLADNO PIVO, užitak za 10

Rcept za girie koje svi Srbi vole

Objavljeno: 12.10.2023. 16:01h

Girice su jedina riba koju ne morate da čistite i koju možete da jedete u komadu. Obično se pripremaju tako što se uvaljaju u brašno i proprže u dosta ulja. Ali ovakav način pripreme će usmrdeti kuću, a imaćete i puno sudova za pranje. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za girice. Ne samo da će vas oduševiti ukus, već neće biti prljavih sudova, a brzo će biti spremne.

Sastojci:

  • 500 g girica
  • začin za ribu
  • 1/2 limuna
foto: Printscreen/Youtube/ Radina kuhinja

Priprema:

Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, pa ih osušite ubrusom i poređajte na foliju. Pospite i pospite začinom za ribu, pa poređajte preko limun koji ste isekli na kolutove. Zatvorite foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta ili dok ne vidite da su gotove.

Bonus video: Originalni recept za knedle

(Espreso/Stvar ukusa)