Luk u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

PROBAJTE I VI

UKISELJENI LUK U TEGLI ZA 10 MINUTA ODUVAĆE SVAKOG KO GA PROBA: Spremite ga umesto ZIMNICE Britanci se KUNU U NJEGA

Recept za ukiseljeni luk u tegli

Objavljeno: 09.10.2023. 11:22h

Klasika Britanske kuhinje je definitivno ukiseljeni luk, jednostavlno i sprema se za 10 minuta.Ako niste znali kako se pravi, a probali ste ga po restoranima i sviđa vam se, evo prilike a i recepta sami da ga napravite.

foto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Potrebno:

  • 2-3 manje glavice crvenog luka
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 ravne kašičice šećera
  • 75 ml jabukovog sirćeta
  • 150 ml vode
  • par zrna bibera

Priprema:

Luk oljuštite i iseckajte na kolutove, pa ih razdvojte. Pripremljen luk stavite u teglice.

U drugu teglicu sipajte so, šećer, sirće i vodu. Stavite poklopac i dobro promućkajte da se so i šećer otopi. Tečnost sipajte u teglice sa lukom.

foto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Po želji u svaku teglicu dodajte par zrna crnog bibera a možete i beli luk. Zatvorite teglice i ostavite u frižidu preko noći i sutra već možete poslužiti uz neki burger, dodatak salati, itd.

Prijatno!

(Espreso/Minjina Kuhinjica)