Domaća supa s knedlama, Foto: Bakina kuhinja

PROBAJTE I VI

DOMAĆA SUPA S KNEDLAMA PO RECEPTU JUGOSLOVENSKIH BAKA: Dan se nije mogao ZAMISLITI bez nje, DOMAĆICE SU LUDILE

Ovaj recept pogodan je i za totalne početnike

Objavljeno: 06.10.2023. 10:28h > 10:48h

Nedeljni ručak u Jugoslaviji nije mogao da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je bila omiljena.

I dan dana je svi vole, a napravite je od pilećih grudi, krompira i šargarepe, a na kraju dodajte i prave domaćinske knedle. Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.

Sastojci:

  • 300-350 g pilećih grudi
  • 3-4 krompira
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza mirođije
  • Za knedle:
  • 2 jajeta
  • 70-80 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
foto: Bakina kuhinja

Priprema: U šerpu stavite meso, pa sipajte vodu i dodajte ceo crni luk i šargarepu. Samo oljuštite prethodno.

Kuvajte dok ne krene da ključa, a ako se pojavi pena, skidajte je. Zatim smanjite temperaturi i kuvaje još 20 minuta. Posolite po ukusu.

Za to vreme isekcajte crni luk, a šargarepu izrendajte, pa propržite. Iz supe izvadite meso, luk i šargarepu, pa dodajte krompir koji se oljuštili i isekli na kockice, kao i proprženi luk i šargarepu. Promešajte, pa vratite i meso, ali ga prvo iseckajte. Još smanjite temperaturu, pa napravite smesu za knedle.

Priprema knedli:

Umutite jaja sa brašnom i posolite. Kašičicu pokvasite u supi, pa uzimajte smesu i sipajte u supu. Poklopite i ostavite da se kuva još 5-7 minuta. Isključite šporet, dodajte seckanu mirođiju i peršun, pa promešajte. Poklopite i ostavite još 5-10 minuta, pa poslužite.

Prijatno!

(Espreso/Stvar Ukusa)