Peglane paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan

PROBAJTE I VI

OVAJ RECEPT ZA PEGLANU PAPRIKU JE SAVRŠEN ZA POČETNIKE: Uspeva brzo i lako, pozavideće vam i ISKUSNI MAJSTORI

Od ovoga ne može lakše

Objavljeno: 05.10.2023. 14:45h

Sezona pravljenja zimnica je krenula,a ovaj recept je nešto što definitivno morate napraviti.

Veoma lako i pogodno za one koji su početnici, ali i za one koji su majstori u pravljenju zimnice, domaće peglane paprike će vas oduševiti.

Potrebno:

  • 4kg crvenih paprika
  • 1 glavica bijelog luka
  • 1 manja veza peršuna
  • 100ml vrelog suncokretovog ulja
  • 100g soli
  • 100g šećera
  • 200ml sirće 9%
  • 1 supena kašika bibera u zrnu
  • 2-3 lovorova lista
foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan

Pasterizaciju možete uraditi na dva načina: 1. U tiho ključaloj vodi (dovoljno je samo da jače "zazuji") na plotni oko 30 minuta i 2. U pećnici 25 minuta na 100°C Prije početka pasterizacije potrebno je tegle spustiti u hladnu vodu odnosno staviti u hladnu pećnicu.

(Espreso/BininSahan)