Nikola Tesla, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

NIKOLA TESLA JE TVRDIO DA OVA NAMIRNICA UTIČE NA MOZAK: Još tad je UPOZORIO ljude, VEĆINA JE JEDE, ALI...

Tesla je verovao da je u životu najbitniji početak, u smislu da je važno one najbitnije navike steći u ranoj mladosti.

Objavljeno: 05.10.2023. 11:37h

Nikola Tesla je vrlo vodio računa o svojoj ishrani i produktivnosti pa je pažljivo birao šta će jesti.

n. U svojoj knjizi „Moji izumi: Autobiografija Nikole Tesle“, naveo je da obično doručkuje mleko i jaja, ručak je preskakao, a posebno je voleo čorbu od povrća.

Tesla je verovao da je u životu najbitniji početak, u smislu da je važno one najbitnije navike steći u ranoj mladosti.

To je podrazumevalo strogu disciplinu:

foto: Profimedia

„Ne želim nikakav odmor, nikakav prestanak teškog rada. Kada bi ljudi birali posao u skladu sa svojim temperamentom, ukupna količina sreće na zemlji bila bi nemerljivo veća“, smatrao je genije, piše kultivisise.net, a prenosi Stil.

Zaista, na mnogo načine činimo sebe neproduktivnim. Između ostalog i lošom ishranom. Evo kako je Nikola Tesla razmišljo o navikama vezanim za ishranu.

„Pre svega, mi jedemo previše, ali to smo već toliko puta čuli. I jedemo pogrešnu vrstu hrane i pijemo pogrešnu vrstu tečnosti. Najviše štete nanosi prejedanje i nedostatak vežbe, što stvara toksično stanje u telu i čini nemogućim odbacivanje nakupljenih otrova“, verovao je srpski naučnik.

Tesla je pio puno vode i mleka i vodio računa o svom stomaku. Šta su bili glavni sastojci njegove ishrane?

„Zašto preopteretiti telo koje nas služi? Jedem dva puta dnevno i izbegavam sve namirnice koje stvaraju kiselinu. Većina ljudi jede previše mahunastog povrća koje sadrži urinsku kiselinu i druge otrove. Sveže povrće, ribu i meso jedem retko i umereno. Iako je riblje meso dobro za mozak, ono stvara vrlo jaku kiselu reakciju zbog velike količine fosfora. Kiselost organizma je naš najveći neprijatelj u starosti.

Ipak, Tesla je bio veliki pobornik jedne namirnice.

Krompir je odličan i trebalo bi ga jesti svakodnevno. On sadrži dragocene mineralne soli i ima neutrališuće dejstvo“.

(Espreso/Novosti magazin)