Projekat "Zasadi drvo, promeni svest", Foto: KURIR

zaštita životne sredine

POŠUMLJENO 350 LOKACIJA ŠIROM SRBIJE: Zvanično obeležen početak pete sezone projekta "Zasadi drvo"

Počela je akcija "Zasadi drvo, promeni svest"

Objavljeno: 02.10.2023. 14:08h

Zvanično je obeležen početak pete sezone projekta Zasadi drvo, pod nazivom "Zasadi drvo, promeni svest".

Fokus nove sezone biće na sakupljanju semena. Pored brojnih edukativnih aktivnosti, planirano je da se u narednih sedam meseci posadi 200.000 novih sadnica i ozeleni osam gradskih lokacija širom Srbije.

- Time animiramo najstarije, ali i najmlađe stanovništvo, a pogotovo u onim lokalnim zajednicama koje su bile predmet ozelenjavanja. Prošle godine, ali i u prethodnim ciklusima se pokazalo da se najmlađe stanovništvo i te kako obraduje - rekla je Brankica Tabak, iz sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Projekat Zasadi drvo započele su "Adria Media Group" i "DM drogerie markt".

Potom je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija DM, otkrila glavni motiv ove kampanje:

- Glavni motiv jeste da napravimo što bolje okruženje za našu zajednicu, da edukujemo građane, a pogotovo najmlađe, za bolje sutra.

Od presudne važnosti je saradnja sa institucionim partnerima, ali i uključivanje stručnjaka oko postizanja zajedničkog cilja.

U prethodne četiri sezone u okviru ovog projekta, zasađeno je više od 600.000 sadnica na 350 lokacija širom naše zemlje.

Kako bismo postigli cilj i u ovom ciklusu, pomoć građana volontera, koji su naši najznačajniji promoteri, je neophodna. Za sve informacija ali i prijavu posetite sajt zasadidrvo.rs

Bonus video:

(Espreso/Kurir)