Kiflice u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

uz predjelo boli glava

MAKEDONKE PRAVE NAJMEKŠE KIFLICE: Starinski recept - tope se u ustima, a gotove očas posla

Makedonke prave najmekše kiflice po starinskom receptu koje se brzo spremaju, a topi se svaki zalogaj

Objavljeno: 28.09.2023. 21:27h > 21:31h

Odrasli kao i deca najviše vole kada ih iznenadite sa kiflica, a još viće se iznenadite ako su drugačije od onih kakve im redovno spremate.

Sada ćete imati priliku da vidite kako se prave makedonske kiflice.

Toliko su mekane da ćete moći da ih jedete i drugi dan.

Moći ćete da ih spremate mališanima za rođendan, slavu i razne druge proslave.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Evo koji sastojci su potrebni za ovaj recept:

1 kg glatkog brašna

2 kašičice soli

1 jaje

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

12 kašika ulja

2 kvasca

500 mililitara mleka

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

1 kašika susama

Ovako se pravi:

Zagrejte mleko, dodajte kvasac, šećer i malo brašna. Ostavite kvasac da proradi.

U brašno dodajte sol, ulje i nadošli kvasac. Umesite testo i rasporedite ga na pet loptica.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Svaku lopticu razvaljajte i podelite na truglove.

Svaki trougao zarolajte, premažite jajetom i pospite susamom.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kiflice ne dobiju rumenu boju.

Bonus video:

(Espreso/Dnevno.hr)