Novak Đoković i Danil Medvedev, Foto: kena betancur / AFP / Profimedia

jasno i glasno

MEDVEDEVU SE OVO NEĆE SVIDETI: Novak odgovorio Rusu i ZAPLAŠIO njega i ostale rivale!

Novak iz Rima poslao jasnu poruku svim svojim protivnicima

Objavljeno: 28.09.2023. 10:51h

Novak Đoković se nakon osvajanja US Opena maksimalno opušta i sprema za završetak još jedne izuzetno uspešne sezone.

Najbolji teniser u istoriji je ove srede umesto reketa u ruci držao palicu za golf. On je u Rimu učestvovao na čuvenom "Rajder kupu" i to u okviru Ol-star meča u kojem je njegov tim odneo pobedu.

Pored Novaka u timu su bili i Geret Bejk, Leonardo Fioravanti, Geret Hilbert i Kip Popert.

Novak Đoković na "Rajder kupu" u Rimufoto: marco iacobucci / ipa-agency.net / imago sportfotodienst / Profimedia

Đoković je tom prilikom dao i intervju za "Skaj sports" u kojem se osvrnuo na ono što ga čeka do kraja sezone.

- Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko meseci do kraja sezone. Igraću Bersi, jedan od turnira iz serije 1000. Zaista važan na ATP turu. Potom Završni turnir u Italiji, a onda i Dejvis kup za Srbiju, moju zemlju. To je veliki cilj za kraj sezone. U plej-ofu smo, u četvrtfinalu, tako da se nadam da ćemo se dočepati trofeja - rekao je Đoković.

Novak je pre nekoliko nedelja u finalu US Opena savladao Danila Medvedeva, koji je nakon meča imao interesantan komentar upućen Srbinu.

Danil Medvedev na finalu US Opena protiv Novaka Đokovićafoto: EPA/Sarah Yenesel

- Hoću da pitam Novaka, šta još radiš ovde? Kada planiraš da malo usporiš? - upitao ga je Danil u šali.

Đokovića su u Rimu podsetili na ove reči ruskog tenisera.

- Nemam odgovor na to - rekao je kroz osmeh Novak, a potom jasno stavio do znanja svima da i dalje nema nameru da ide u sportsku penziju, te je na taj način zaplašio i Medvedeva, ali i ostale svoje rivale na ATP turu.

- Očigledno je bilo istorijsko, ispunjavajuće. Neverovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. Grend slem. Uvek su Grend slemovi i nedelje na prvom mestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo. Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspeti da osvajam Grend slemove. I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina na Grend slemovima, posebno jer su to moji najviši ciljevi i prioroteti.

Bonus video:

(Espreso)