Paradajz i paprike u tegli po makedonskom receptu, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

pikantno i najbolje za zimu

STARE MAKEDONKE SPREMAJU NAJUKUSNIJU ZIMNICU: Paradajz i paprike u tegli - recept koji decenijama koriste

Paradajz i paprike u tegli po receptu starih Makedonki je najukusnija zimnica, a ujedno se spremaju i decenijama na taj način

Objavljeno: 25.09.2023. 18:32h > 18:37h

Makedonskim specijalitetima malo ko može da odoli. Poznati su po pikantnim jelima, a i dobrim zimnicama.

Naše žene za makedonski recept za prebranac se otimaju, a sada će i za njihovu sočnu i ukusnu zimnicu.

Lako se sprema, puna je povrća i ovaj recept je jedinstven jer ga samo oni imaju i dosta se razlikuje od naše turšije, paprika u tegli...

Paradajz u činijifoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Evo koji sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept Makedonki:

paradajz - 3 kg

paprika - 2 kg, crvena, mesnata

paprika - 500 g , dugačka ljuta

beli luk - 2 glavice

peršun - 2 veze

FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Za salamuru:

sirće - 2 šolje

ulje - 2 šolje

šećer - ½ šolje

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

so - 2 kašičice

Sada sledi način pripreme:

Papriku ispecite, oljuštite i naseckajte na komade. Paradajz sameljite i kuvajte dok se ne zgusne. Beli luk oljuštite i naseckajte na sitno.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Ljute paprike očistite od drški i presecite ih na pola, pa ih potopite u vruću salamuru dok ne omekšaju.

Izvadite ljute paprike i dodajte ih u paradajz pire, a zatim dodajte crvenu papriku, beli luk i naseckani peršun.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Kuvajte još pola sata da se zgusne na slaboj vatri. Sipajte u tegle i prokuvajte tegle oko 5 minuta, nakon što voda proključa.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)