Boranija, Foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

bosanska tajna

BOSANKE POKAZALE KAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA JELO NA KOME JE PODIGNUTA CELA JUGA: Srpske domaćice opasno GREŠE

Recept za boraniju sa zaprškom

Objavljeno: 23.09.2023. 18:40h

Spremite jugoslovenski ručak i oduševite celu porodicu!

Sastojci:

  • 700-800 g boranije
  • mirođija
  • paradajz sok (po želji)
  • 1/2 crnog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje

Priprema: Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.​​​​​​​Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.

Bonus video:

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso)