Kineski pirinač, Foto: Printscreen/youtube/bezleba

kineska kuhinja

KINESKI RUČAK OD SVEGA 5 SASTOJAKA: Napravite PRŽENI pirinač i zablistajte pred gostima kao pravi PROFESIONALAC

Idealan recept iz kineske kuhinje kojim ćete očarati celu porodicu.

Objavljeno: 19.09.2023. 21:13h > 21:16h

Danas vam predlažemo brzinski recept da za ručak ili večeru napravite prženi kineski pirinač koji će vas oduševiti na prvi zalogaj.Pravi se sa jajima i povrćem i ne treba vam više od pola sata.

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • malo smrznutog graška
  • malo smrznute šargarepe
  • 1-2 kašike soja sosa
  • 1/2 crnog luka
  • 1 čen belog luka
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Pirinač skuvajte i procedite.
  2. U tiganju propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte jaje.
  3. Mešajte i kada se jaje isprži i dodajte pirinač
  4. .Promešajte, pa dodajte grašak i šargarepu.
  5. Pržite i mešajte još par minuta, pa sipajte soja sos i ostavite na šporetu još 2 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso/republika)