Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

paŽnja

OVAKO SE PRAVI ČUVENA SOMBORKA U TEGLI: Osvajaće vas do kraja zime, SVAKA DOMAĆICA NAVIJA ZA NJU

Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.

Objavljeno: 19.09.2023. 09:41h

Ako volite somborku, evo i recepta kako da je sačuvate za zimu.

Sastojci:

1 l sirćeta

3 l vode

kesica konzervansa

5 kašika šećera

3 kašike soli

kesica bibera u zrnu

4 kg paprike somborke

Priprema:

Očistiti papriku od semena. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu, piše yumama.

Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu (iseckan peršun, celer, rendani ren). Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.

(Espreso/Lepote Srbije)