Pekarski krompir, Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

prijatno

RECEPT ZA PEKARSKI KROMPIR SA SLANINOM I SIROM NA PIROTSKI NAČIN: Odličan SRPSKI SPECIJALITET koji svi VOLE

Naučite kako Piroćanci prave pekarski krompir

Objavljeno: 18.09.2023. 14:13h

Pekarski krompir je odličan prilog koji se najčešće služi uz meso, ali ako mu dodate nekoliko sastojaka možete da napravite pravo gurmansko jelo. Naš današnji predlog je da probate recept za pirotski pekarski krompir u koji se dodaje slanina i sir koji ovom jelu daju poseban šmek.

Ako volite da jedete krompir, onda smo sigurni da će vam se ovo jelo dopasti na prvi zalogaj.

foto: Printscreen YouTube/Kitchen Sanctuary

Sastojci:

1 kg krompira

250 g slanine

150 g tvrdog sira

200 ml mleka

200 ml vode

50 ml ulja

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

Krompir isecite na četvrtine i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko pospite pola količine rendanog sira i poređajte sitno secakni slaninu i preko pospite ostatak rendanog sira. U posudi pomešajte vodu, mleko i ulje, pa začinite po želji.

Dobro sjedinite i prelijte preko krompira. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa skinite aluminijumsku foliju i pecite dok krompir ne dobije koricu i dok višak tečnosti ne ispari.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)