Zimnica od zelenog paradajza u teglama, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

ide uz sve

ZELENI PARADAJZ U TEGLI BEZ KUVANJA I KONZERVANSA: Naši stari godinama unazad spremaju staru srpsku zimnicu

Zeleni paradajz bez konzervansa i kuvanja je prava zimnica koju naši stari godinama unazad spremaju

Objavljeno: 17.09.2023. 08:55h

Kreće sezona spremanja zimnica, a ako ste naumili da kiselite kupus, paprike, mešanu salatu, dobro će vam doći i recept za zeleni paradajz bez konzervansa i kuvanja.

Srpska zimnica bez koje naši stari ne mogu da zamisle hladne dane.

Veoma brzo se sprema, a uživaćete dok ga jedete uz svako jelo.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Recept je toliko prost da ćete se i sami uveriti u to.

Sastojci:

dva kg zelenog paradajza

biber u zrnu

četiri čena belog luka

šećer

so

sirće

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

peršun

Priprema:

Paradajz operite, očistite od peteljki, pa ga isecite na četvrtine. U čiste tegle stavite biber u zrnu po želji, peršun i seckan beli luk.

U tegle zatim naređajte paradajz sve do vrha.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

U zavisnosti od toga koliko tegli dobijete, trebalo bi da u svaku sipate jednu kašičicu šećera, dve kašičice soli i tri kašike sirćeta.

Kada sve to stavite u tegle, nalijte vrelu vodu sve do vrha i zatvorite tegle čistim poklopcem.

Okrenite ih naopačke, dobro ih ušuškajte i ostavite da se ohlade. Posle 15 dana zeleni paradajz je spreman za jelo.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)