Svetislav Pešić je dobio nadimak Kari u rodnom Pirotu, Foto: Starsport©

sjajno

ZAŠTO SVETISLAVA PEŠIĆA ZOVU KARI? Hit priča o tome će vam ulepšati dan, slatko ćete se NASMEJATI!

Svetislav Pešić je nadimak dobio u svom rodnom gradu Pirotu, a priča je više nego zanimljiva

Objavljeno: 12.09.2023. 11:24h

Svetislav Pešić je sa svojim sjajnim momcima obradovao naciju osvajanjem srebra na Svetskom prvenstvu u košarci i tako vratio naš basket na sam planetarni vrh.

Iskusni stručnjak je tako ponovo dokazao kakva je trenerska veličina i zapušio mnoga usta koja nisu verovala ni u njega ni u njegov tim.

Srpski košarkaši će ponovo biti na balkonu ispred Skupštine, a dok odbrojavamo do veličanstvenog dočeka, evo jedne zanimljivosti.

Svi znaju da je Pešićev nadmak Kari, ali mnogi ne znaju kako ga je dobio.

Kako je Svetislav Pešić dpbio nadimak Kari?foto: Nebojsa Parausic / imago stock&people / Profimedia

On je napisao knjigu "Moja igra, moj put", u kojem je opisao zašto nosi baš taj nadimak! Naravno, sve je počelu u njegovom gradu.

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak - pisao Pešić i nastavio:

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na "sceni" u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

Podsetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene.

Bonus video:

(Espreso)