Marko Pešić, Foto: Profimedia

NIJE MU LAKO

NEMAČKA MU JE DALA SVE, A OTAC VODI SRBIJU: Marko Pešić NEMA DILEMU za koga će navijati u finalu

Generalni menadžer Bajerna ima pomešane emocije

Objavljeno: 10.09.2023. 12:09h > 12:22h

Sin Svetislava Pešića, Marko će imati podeljene emocije tokom meča Srbijei Nemačke.

Naime, on je sa "pancerima" osvojio bronzanu medalju u Indijanapolisu 2002. kada je njegov otac bio na pobedničkom postolju sa Jugoslavijom.

Neće mu biti lako, ali nema dilemu da će navijati za svog oca.

- Ovo je istorijski trenutak za nemačku košarku i sport. Ali i za evropsku, jer su posle dugo vremena dve ekipe iz Evrope u finalu. One su praktično izbacile dva NBA tima, veoma emotivan dan za mene - rekao je Marko Pešić za nemački Sport i dodao:

- Ja ću da držim palčeve za obe strane. Naravno, porodica je iznad svega. Svi smo veoma ponosni na mog oca. Nije mu bilo lako u Srbiji. Impresivna je činjenica da ima tu snagu, tako borbeno srce i tu energiju da sa ovim timom postigne ovakve rezultate. Imao bih veliki problem kod kuće da ne podržavam svog oca. Ali, to nema veze sa Nemačkom ili Srbijom.

Svetislav Pešićfoto: Nebojsa Parausic / imago stock&people / Profimedia

Pred finale veruje da Nemačka "mora da kontroliše emocije" i da su u prednosti ukoliko to uspeju zbog činjenice da su duže na okupu.

Ipak, dobro zna i šta je sve prošao njegov otac, od otkaza, preko povreda do prave hemije.

- Moj otac je neko ko se uvek raduje. Često sam ga pitao: 'Zašto sve to radiš sebi?' Ali kada postavi cilj, nikada ne odustaje. On je takav borac. Izuzetno je psihički jak, posebno kada stvari idu loše. Veruje u ono što radi. Ima tim koji se u potpunosti identifikovao sa njegovim zahtevima. Obe strane veruju jedna drugoj, jednostavno se uklapa. Ima toliko iskustva i to ste ponovo videli na ovom turniru. To je nešto što ne možete naučiti ili kupiti. Zato on to može - zaključio je Marko.

Bonus video:

(Espreso/Mondo)