Tarana, Foto: Printscreen/Youtube/RTVojvodine

ukusno

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Srbi ga obožavaju, a evo kako se sprema

Taranu možete da ukrasite namirnicom koju najviše volite

Objavljeno: 07.09.2023. 17:00h

Nemaština je naučila ljude da se snađe sa onime što što ima u frižideru i špajzu i tako su nastali neki od najlepših recepata za poslastice. Jedan od njih je i ovaj za taranu koja se pravi od samo 2 sastojka koja svaka domaćinksa kuća ima, a to su jaja i brašno.

Svaka domaćica je znala recept za taranu, a ako želite da joj poboljšate ukus možete da je dekorišete čokoladom.

Sastojci:

5 jajeta

500 g oštrog brašna

foto: Printscren/ Youtube/ Moj kutak

Priprema:

U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami.

Posložite taranu na krpu i pospite brašnom, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)