Pileći paprikaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

SAVET

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo na taj način će BITI GUST, otkrivena je VELIKA TAJNA naših BAKA

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš

Objavljeno: 06.09.2023. 18:28h > 18:31h

Pileći paprikaš svi rado jedu, jer ne postoji lepše jelo na kašiku.

Postoji mnogo recepata, ali samo na jedan način se sprema zaprška za pileći paprikaš.

Naši stari na selu se dave u njemu, a i vi ćete čim ga spremite.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

POTREBNI SASTOJCI

piletina - 1 kg

brašno - 30 g (3 kašike)

ulje - 60 ml

luk - 3 - 4 glavice

paprike - 1 kom. zelena paprika

paradajz - 200 g (3 - 4 kom.)

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

peršun - 1/2 veze

aleva paprika - 1 kašika

so - po ukusu

NAČIN PRIPREME

Isecite piletinu u stavite je da se dinsta na masnoći sa malo vode. Dodajte iseckani luk.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Nakon toga dodajte brašno i alevu papriku. Dolijte vodu i kad provri, dodajte sitno iseckanu papriku i oljušten i iseckan na parčiće paradajz.

Ostavite jelo da vri na tihoj vatri i posolite. Kad je gotovo, pospite iseckanim peršunom.

Bonus video:

(Espreso/Bonaepti.rs)