Sahrana / Ilustracija, Foto: Profimedia

VEROVANJA

DA LI SLIKE POKOJNIKA TREBA DRŽATI IZLOŽENE? Veruje se da će vam se OVAKO u dom useliti LOŠA ENERGIJA

Kada je reč o kačenju slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena

Objavljeno: 06.09.2023. 15:06h

Srbija je zemlja brojnih običaja, neki su radosni, neki tužni, neki neobjašnjivi. Kada neko umre, mnogi tek tada saznaju za pojedine običaje po prvi put.

Neki od njih se odnose i na fotografije pokojnika.

Jedni kažu da ih ne treba držati izložene, jer unose "neživu" energiju u dom, drugi veruju da su slike preminulih predaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od svega negativnog... A ima i verovanja po kojima fotografija ne "hvata" samo nečiji lik i preslikava ga na papir (ili ekran u digitalnoj formi), već bukvalno "sakuplja" i njegovu energiju, auru i dušu...

Jedno od popularnijih verovanja u našem narodu jeste da fotografija pokojnika ima vezu sa "drugim svetom". Ali slika koja prikazuje preminulu osobu ne otvara vrata u taj svet. Ipak, oni koji se bave ezoterijom kažu da ukoliko četo gledate sliku preminulog i razmišljate o problemima i mukama kroz koje je prošla, ako su vam asocijacije na tu osobu negativne, rizikujete da vam se u dom useli loša energija.

Tako ćete, kako se veruje, oslabiti vašu prirodnu energetsku zaštitu, uneti negativne vibracije u vaše polje, što zauzvrat može da i psihički utiče na vas, da se osećate loše, tužno, depresivno...

FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA

Ezoteričari smatraju i da nikako ne treba izrezivati fotografije na kojima su preminule osobe i sa njih uklanjati one žive.

Bilo kako bilo, fotografija je podsetnik na vama drago biće, a ono ne može energetski da utiče na živu osobu.

Preporuka ezoteričara je da takve fotografije odložite u neki album i da ga s vremena na vreme prelistate, da se prisetite lepih trenutaka sa dragim osobama, a potom da ga odložite.

Kada je reč o kačenju slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena.

Neki smatraju da to nije najbolja ideja jer može da unese energetski disbalans u dom, dok drugi, naprotiv, veruju da donosi mir (pod uslovom da je reč o osobi sa kojom ste imali dobar odnos).

Svakako, treba imati na umu da su ova "pravila" čisto sujeverje i samo ih tako treba i doživeti.

Bonus video:

(Espreso / Mondo)