Mladi luk, Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/FEELINGTASTYY

recept

OVAKVO JELO SRBI JOŠ NISU PROBALI, ODMAH ĆE VAM SE SVIDETI: Domaćice će samo to od sad SPREMATI

Pohovani mladi luk je odlična grickalica, pogotovo kada vam dođu prijatelji

Objavljeno: 01.09.2023. 19:46h

Mladi luk mnogi jedu u salati, ali i kao prilog uz meso. Međutim, ako volite ukus mladog luka, a želite da probate nešto drugačije mi vam predlažemo da ga ispohujete.

Poh se sastoji od aromatičnih začina, piva i brašna, a što je smesa za poh hladnija, to će i mladi luk biti hrskaviji.

foto: Printscreen Instagram/feelingtastyy

Sastojci:

mladi luk

100 g brašna

25 g kukuruznog brašna

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica tucane paprike

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica mlevenog korijandera

250 ml hladnog piva

Priprema:

Isecite krajeve mladog luka, pa ga isecite na trećine. U činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno i začine, pa sipajte pivo. Dobro sjedinite, ako je potrebno dodajte još piva. Uvaljajte luk u smesu i pržite u zagrejanom ulju (što je smesa hladnija to će mladi luk biti hrskaviji).

Majke i snajke

(Espreso/NajŽena)