Ljubav, Foto: Profimedia

pažnja

OVO SU KLASIČNE REČENICE KOJE IZGOVARAJU NEZRELI MUŠKARCI: Sa njim vam veza nikad neće biti OZBILJNA

Ljubav je često vrlo slepa i ne zna za granice

Objavljeno: 31.08.2023. 17:20h > 17:36h

Nijedna zrela žena ne želi vezu sa muškarcem za kojim će morati da trči kao za malim detetom. Ali ipak, ljubav je često vrlo slepa i ne zna za granice. Ponekad na početku odnosa vidimo osobu drugim očima i umesto emocionalno nezrelog muškarca, pred sobom vidimo srodnu dušu.

Evo koje fraze pokazuju da ste u vezi sa emocionalno nezrelim muškarcem:

1. „Deca uništavaju život“

Dobro je ako čujete ovu frazu i pre nego što uđete u vezu sa muškarcem. Mnoge žene veruju da mogu lako da prevaspitaju muškarca i kao rezultat toga se suočavaju sa velikim razočarenjem. Ako je muškarac, posebno muškarac stariji od 30 godina, odlučio da u njegovom životu nema mesta za decu, teško da možete nešto da uradite po tom pitanju – osoba jednostavno nije emotivno spremna da preuzme odgovornost za druge. Da li ste spremni da potrošite godine svog života na njega ukoliko vi sanjate da imate veliku porodicu?

foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

2. „Prihvati me ovakvog kakav sam ako hoćeš da budeš sa mnom“

Ovo bukvalno znači – „Neću da se menjam zbog tebe!“ On je iskren prema vama. Kao što smo rekli, mnoge žene žure da promene partnera. I ne treba da se menjate zbopg drugih, ali je u vezui važno da se jedno drugom prilagođavate i da zajednički menjate stvari koje osobi koju volite smetaju. Ako partner nije spreman da promeni ništa, u vezi ste sa emocionalno nedostupnom osobom.

3. „Hajde da odlučiš sama“

Ovo je još jedan alarm da imate posla sa muškarcem koji neće da preuzme odgovonost. U redu je ako je pitanje beznačajno i učešće partnera u principu nije potrebno, međutim, u slučaju kada treba preduzeti ozbiljan korak, na primer, za kupovinu nekretnine ili donošenje neke druge vitalne odluke, a muškarac prebacuje svu odgovornost na vas, razmislite kako će izgledati vaš odnos u budućnosti.

4. „Jesam li obećao?“

Emocionalno nezrela osoba jednostavno ne shvata koliko je važno održati obećanja. On je spreman da odustane od svega i ostavi vas nasamo sa problemom. Pretpostavimo da ste zakazali sastanak u vreme kada nemate mnogo vremena zbog posla ili drugih razloga, ali muškarac potpuno ignoriše vašu žrtvu, navodeći da ne može danas i generalno mu se ne izlazi.

5. „Pa šta, samo se dopisuje“

Najgore od svega, ako i dalje legitimišete svoju vezu i odjednom shvatite da ste daleko od toga da ste sami u njegovom životu. Infantilni muškarac nije u stanju da preuzme odgovornost za svoje postupke i stoga će početi da vas optužuje za preteranu sumnju, jer će za njega čak i prepiska sa drugom ženom biti talas emocija koje su infantilnim ljudima iskreno potrebne. I neće prestati. Razmislite dvaput o tome sa kim povezujete svoj život.

Majke i snajke

(Espreso/Magazin novosti)