Fil, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

sjajno

AKO VAM JE FIL ZA TORTU ISPAO PREVIŠE RETKO UBACITE OVAJ SASTOJAK: Rešite problem BEZ GUSTINA jer on menja ukus

Sve što vam je potrebno je gustin koji će lako zgusnuti fil, a neće mu promeniti ukus

Objavljeno: 29.08.2023. 17:20h

Fil je najbolji deo kolača i torti, ali mora biti dovoljno gust i čvrst, je ne valja kada curi. I iskusnim domaćicama može da se dogodi da bude ređi, ali i za to postoji jednostavno rešenje.

Sve što vam je potrebno je gustin koji će lako zgusnuti fil, a neće mu promeniti ukus.

foto: Printscreen YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

Možete da dodate i brašno ako nemate gustin, ali njega treba više da dodate, pa može da se desi da promeni ukus filu. Pomešajte jednaku količinu gustina i hladne vode i mešajte dok nestanu grudvice.

Fil za kolače zagrejte na srednje jakoj vatri, pa postepeno dodajte smesu gustina i vode. Smesu dodajte filu uz neprestano mešanje dok ne dobijete željenu gustinu.

foto: Printscreen YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

Vodite računa da se fil ne prekuva, jer gustin ili brašno nakon dužeg ili zagrevanja na visokoj temperaturi može imati suprotan efekat i prorediće fil umesto da ga zgusne.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)