Petar Božović, Foto: Dragana Udovičić

Biografija

DA LI JE OVO MOGUĆE? Isplivala PROŠLOST Petra Božovića: Ova informacija će vas APSOLUTNO FRAPIRATI

Malo ko zna da je odbio jednu ulogu, a evo i zbog čega

Objavljeno: 27.08.2023. 21:23h

Glumac Petar Božović je otkrio koliko mu je značila televizija, kao i koju ulogu je odbio.

- Televizija je tih godina tek bila otkrivena, a bile su samo Televizija Beograd i Televizija Zagreb. Nekada su televizijske drame bile vrh. Kad u Atelje 212 uđe neko s televizije i da tekst nekom od glumaca, kao da je dobio neku premiju. Kasnije su počele i serije. Nekako je sve to bilo normalno. Moglo se i odbijati zbog pozorišta.

Malo ko zna da je odbio ovu ulogu.

Glumac Petar Božović je otkrio koliko mu je značila televizijafoto: Vladimir Sporčić

- Odbio sam ulogu u seriji "Salaš u Malom Ritu". Radili smo "Karamazove", a ja sam igrao Aljošu. Imao sam dugu kosi i trebalo je da se ošišam, što nisam hteo. Plan je bio da igram nekog Nemca. Sećam se da je Branko Pleša sedeo pored mene i kaže više za sebe: "Ja bih se obrijao do glave i igrao". Mislim u sebi, a nisam to izgovorio naglas: "Branko, koliko si uloga odigrao možeš da radiš šta ti je volja." Nisam tada ni progovorio kako treba na sceni - rekao je za Kurir pa otkrio:

Odbio je ovu ulogufoto: Dado Đilas

- Zanimljivo je da smo u seriji "Više od igre" svi bili debitanti. Bilo je zanimljivo. Slobodan Stojanović je bio izvanredan pisac. On je napisao i nastavak priče šta je bilo posle rata. Moj lik je bio u Španiji. Malo je bio ideološki obojen i nema raskoši kao u drugim likovima.

- Ljudi su me prepoznavali na ulici. Imao sam i dosta manje kilograma nego danas (smeh).

Bonus video:

(Espreso/Kurir)