Svinjetina ispod sača, Foto: Printscreen/Youtube/receptizamojeunucicebyervi8826

preukusno

U SVINJETINU ISPOD SAČA DODAJTE OVO CRVENO POVRĆE I SVI ĆE VAS MOLITI ZA RECEPT: I sami ćete se sebi diviti

Napravite ovako svinjetinu ispod sača i ukus će oduševiti apsolutno sve

Objavljeno: 21.08.2023. 18:21h

Ovo je recept koji osvaja svakog ko proba!

Sastojci

  • 700 g svinjsko meso od vrata
  • 300 g suve slaninice
  • 300 g krompira
  • 5 crvenih paprika
  • 2 zelene paprike
  • 2 ljute papričice
  • 4 glavice crni luk
  • 3 šargarepe
  • 3 kašika svinjske masti
  • 300 g šampinjona
  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
  • 2 kašike začinsko bilje
foto: Printscreen/Youtube/receptizamojeunucicebyervi8826

Priprema

Prvo napraviti vatru od drveta i pustiti da drvo izgori da bi se napravio zar. Na dno posude stavite svinjsku mast, poređati svinjski vrat isečen na šnicle, crni luk ​pa preko suva slaninica, šampinjoni, šargarepa, paprika, začiniti solju i biberom, staviti začinsko bilje i sve preliti sa vodom i uljem.

Poklopiti sač i staviti na žaru da se polako krčka. Žar polako prebaciti lopatom sa svih strana sača da bi se ravnomerno krčkalo. Ovako meso se krčka oko 150 minuta.

Meso pečeno ispod sača se radvaja na niti, mekano je i pokupi mirise od povrća. Toplo preporučujem. Prijatno!

Bonus video: I Saška Veselinov ne jede meso

(Espreso/Receti.com)