Foto: Prinstcreen/Youtube/ Isabel Vermal

POSLASTICA

OVA TORTA JE DOMAĆICAMA U JUGOSLAVIJI BILA OMILJENA: Jeftinija ne POSTOJI, a ukus OBARA na PRVI ZALOGAJ (RECEPT)

Jedna takva se redovno spremala u Jugoslaviji

Objavljeno: 20.08.2023. 09:45h

Postoje torte koje se toliko lako spremaju od sastojaka koje već imate kod kuće, a upravo su takve i najukusnije.

Jedna takva se redovno spremala u Jugoslaviji.

Domaćice ovaj recept moraju da imaju u sveskama.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Sastojci:

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 prašak za pecivo (može ali ne mora)

Za preliv:

500 ml vode

foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

200 g šećera

2 vanilin šećera

Priprema:

Jaja i šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju (ili obložiti papirom za pečenje).

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pet minuta, pa smanjiti na 180 stepeni još oko 30 minuta.

Za to vreme staviti vodu, šećer i vanillin šećer da prokuvaju. Patišpanj i preliv ohladiti pa tek onda preliti. Hladan patišpanj, pa hladan preliv.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Kurir Stil)