Foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

PRAVA POSLASTICA

OVOM KOLAČU IZ DETINJSTVA NIKO NE MOŽE DA KAŽE NE: Najprostiji RECEPT za RUSKE KAPE koje nemaju KONKURENCIJU

Zato evo jednostavnog recepta za ruske kape, koji će vas podsetiti zašto ovom kolaču nikada ne može opasti reputacija

Objavljeno: 19.08.2023. 15:33h

Ruske kape su slatki biseri tradicije. Kolač koji je uvek prisutan kada su u pitanju porodična okupljanja i kome se svi uvek ponovo obraduju.

Ukusna kora i bogat fil u kombinaciji sa čokoladom, kolač je kome niko ne bi odoleo.

Zato evo jednostavnog recepta za ruske kape, koji će vas podsetiti zašto ovom kolaču nikada ne može opasti reputacija.

Sastojci:

Za koru:

5 jaja

14 kašika šećera

25 kašika brašna

3 (male šoljice za kafu) ulja

3 kašike kakaoa

1 kesica praška za pecivo

Za fil:

foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

1 l mleka

20 kašika šećera

10 kašika brašna

250 g margarina

100 g kokosa

100 g čokolade za mesnju

3 kašike ulja

Priprema:

Jaja mutite dok ne postanu penasta, zatim u njih dodajte šećer. Mutiti dok se lepo ne sjedini. Zatim, pomešajte brašno, prašak za pecivo, ulje i na samom kraju kakao. Spojite ovu mešavinu sa jajima i dobro umutite.

U obloženi pleh ravnomerno sipajte smesu i pecite je na 200 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se ohladi.

foto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

Od jednog litra mleka odvojite dva decilitra i u njemu razmutite brašno. U preostalo mleko dodajte šećer i stavite ga na šporet da provri. Kada mleko provri dodajte razmućeno brašno i kuvajte dok fil ne postane gust. Fil zatim ostavite da se dobro ohladi. U ohlađeni fil dodajte izmiksani margarin.

Iz kore, okruglom modlom, izvadite male valjke i prepolovite ih. Filom namažite jednu polovinu i spojite sa drugom, da izgleda kao mala torta. Premažite okolo i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu sa uljem i kašičicom prelijte jedan vrh kolača.

Uživajte u ovim ukusnim poslasticama.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)