Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

TOPI SE SVAKI ZALOGAJ

OVAJ BOSANSKI KOLAČ SU MNOGI ZABORAVILI: Ukusniji je i OD BAKLAVE, topi se u USTIMA na PRVI ZALOGAJ

Tufahije su tradicionalni bosanski kolač kojem retko ko može da odoli

Objavljeno: 19.08.2023. 14:06h > 14:14h

Pored baklave, nema lepšeg slatkiša od tufahija koje morate da spremite po ovom jednostavnom receptu.

Potrebno je:

8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)

200 g šećera

80 g oraha

1 belance

1 limun

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

1 l vode

2 Vanilin šećera

Priprema: Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. Jabuke stavite u ključalu vodu u kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok. Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite neka se ohladi.

Kuvane jabuke koje ste napunili mešavinom umućenog belanjca i mlevenih oraha i vanilin šećera u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Bonus video:

(Espreso/Stil)