Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

zapišite

DŽIGERICU OD SADA VIŠE NEĆETE POTAPATI U MLEKO: Samo OVAJ SASTOJAK će joj dati MEKOĆU

Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lepu koricu

Objavljeno: 19.08.2023. 11:41h

Ono što već svi znaju jeste da se džigerica potapa u mleko jer će tako biti mekše i ukusnije.

Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lepu koricu.

Reč je o sastojku koji skoro svi imaju kod kuće i koji je poprilično jeftin, piše Stvar Ukusa.

foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Da biste napravili ukusnu džigericu potrebno je da jednu kašičicu sode bikarbone pomešate sa vodom i da meso potopite u tu smesu nekih sat vremena.

Osušite meso i ispržite.

Prijatno!

Isprobajte i recept za džigericu:

POTREBNI SASTOJCI:

pileća džigerica - 500 g

so

biber

crni luk, tri glavice

foto: Jela Jelena Petrović

brašno

suvi začin

ulje - za prženje

PRIPREMA:

Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.

PRIJATNO!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Stvar ukusa/Najžena)