Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

tajne velikih majstora

OVAKO KOMŠIJE MAĐARI SPREMAJU PILETINU: Sočniju niste jeli u ŽIVOTU, za sve je zaslužan omiljeni SRPSKI sastojak

Najukusnija i najsočnija piletina koju ste probali, evo kako je prave komšije

Objavljeno: 15.08.2023. 17:24h

Sočniju piletinu od ove nećete jesti, zbog jedne stvari je fantastično sočna. Na ovaj način je spremaju Mađari, a znamo da su oni eksperti za recepte sa mesom koje nije sa roštilja.

Možete je spremiti za ručak, večeru, stvarno je idealna za bilo koje doba dana, i od svega najbitnije, savršeno je sočbna:

foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Sastojci:

  • 3 paprike
  • 400-500gr. paradajza
  • 100ml. belog vina
  • 200ml. vode
  • Začini: so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber.
  • 1kg piletine
  • 150-200gr dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • Po vašem ukusu možete dodati 1-2 kašike senfa.
foto: Printscreen/Youtube/TakeMeToFood

Priprema:

  1. Piletinu usolite i dodajte joj začine po želji i ostavite je u frižideru da upije sve začine. Zatim u tiganju propržite slaninu.
  2. Izvadite slaninu na tanjir, a u masnoći koja je ostala iza nje dinstajte crni luk i šargarepu, a potom dodajte paprike, a onda i paradajz pa sve dinstajte dok se ne napravi sataraš.
  3. Dodajte beli luk i piletinu. Dodajte vino i vodu i ostavite da se sve krčka dok se piletina ne raspadne.
  4. Dodajte slaninu i svež peršun. Sve dinstajte još malo i poslužite toplo.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

(Espreso/ Stil)