Lepinja sa kajmakom, Foto: Printscreen/Youtube7djoletovakuhinja8589

doručak za 10

OVAKO BOSANCI PRAVE ČUVENU LEPINJU SA KAJMAKOM: Zbog 1 sastojka koji se dodaje u KVASAC biće MEKA KAO DUŠA (RECEPT)

Doručak koji niko ne odbija

Objavljeno: 11.08.2023. 06:45h

Ovo je doručak koji je po ukusu i najvećih gurmana!

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 125 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g kvasca
  • Za nadev:
  • 300 g kajmaka
  • 4 jajeta
foto: Printscreen/Youtube/SilvanasKitchen

Priprema: U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna. Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći. Stavite u pleh, a ivice testa podignite. Pokrijte i ostavite još 15 minuta.Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.

Bonus video: KARAVAN MAJKE I SNAJKE POSETIO ZLATIBOR: Raša pripremio specijalitet ovog mesta KOMPLET LEPINJA ODUŠEVILA

(Espreso/Krstarica)