Pileći paprikaš sa noklicama, Foto: Baka

domaćinski

PILEĆI PAPRIKAŠ SA DOMAĆIM NOKLICAMA, LEČI DUŠU: Bakin RECEPT za najukusnije ČORBASTO JELO

Kada probate bakin paprikaš raspametićete se od ukua i mirisa, evo kako se priprema

Objavljeno: 08.08.2023. 15:48h

Nema bolje od domaće bakine kuhinje, uz nekoliko koraka napravite savršeni pileći paprikaš sa noklicama.

Noklice ili knedle su idealne za domaća čorbasta jela kao što je ovo.

foto: Baka

Potrebno je:

  • 4 krompira
  • suvog zacina
  • ml. bibera
  • ml. crvena paprika
  • persunov list
  • ulje
  • 600 gr. pileceg mesa
  • 1 glavica veca crnog luka
  • 2 dve sargarepe
  • 2 sveze paprike
  • koren celera ili stabljike

Noklice:

  • malo na vrh npza praska za pecivo
  • malo ulja
  • malo vode
  • 1 jaje
  • 2 kasike brasna
  • 1 kasike griza
FOTO: Baka
FOTO: Baka
FOTO: Baka
FOTO: Baka

Priprema:

  1. Na ulju prziti seckanu papriku i luk, dodati na kolutove sargarepu, malo celera korena ili stabljike pa kad omekne dodati 1 kasicicu ml. paprike krompir i meso.
  2. Promesati i naliti vodom da se kuva osko sat vremena. Pred kraj dodati suvi zacin i persunov list po zelji ml. biber.
  3. U tanjir razbiti jaje pa ga izmutiti viljuskom dodati brasno griz i pecivo, dodati ulje i malo vode i napraviti gustu masu da malo pada sa kasike.
  4. Pred kraj ubaciti po malu kasicicu noklica u paprikas i poklopiti da se kuva

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

(Espreso)