Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

PROBAJTE

RECEPT ZA SOČAN I PREUKUSAN ĐUVEČ: Naši stari su ga pravili baš ovako, a caka je u jednom!

Sočni pileći bataci, paradajz, pirinač i ko voli, malo ljute papričice.

Objavljeno: 07.08.2023. 13:24h

Napravite nešto pikantniju verziju đuveča sa mesom. Fenomenalan je i topao i hladan!

Đuveč je jedno od onih jela koja su jednako ukusna i kada se jedu topla i hladna. Danas probajte nešto pikantniju verziju đuveča i to sa mesom! Sočni pileći bataci, paradajz, pirinač i - ko voli- malo ljute papričice... Prste da poližeš!

Sastojci:

4 pileća bataka

2 šolje pirinča

1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana

2 šolje seckanog paradajza (ili pelata)

1 crvena paprika, iseckana na tračice

1 žuta paprika, iseckana na tračice

1 šargarepa, iseckana na kolutove

2 čena belog luka, sitno isečena

1 ljuta papričica, sitno isečena (opciono)

1 kašičica mlevene ljute paprike

1 kašičica sušenog origana

1 kašičica suvog peršuna

so i biber po ukusu

maslinovo ulje

4 šolje pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)

sveži peršun za garniranje

(Espreso/Mondo.rs)