Kafa, Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

NEVEROVATNO

ZBOG OVIH GREŠAKA VAM CRNA KAFA IMA UŽASAN UKUS: Spremate je svaki dan, a pojma nemate U ČEMU GREŠITE

Na početku ne treba da čekate da voda proključa, sklonite je sa ringle ranije.

Objavljeno: 04.08.2023. 09:31h

Veliki broj odraslih ne može da zamisli početak dana bez kafe, a na našim prostorima prednost dajemo turskoj, odnosno domaćoj kafi.

U nastavku otkrijte u čemu grešite kada niste do kraja zadovoljni ukusom.

Najbitnije je da je mešavina kvalitetna i na njoj ne bi trebalo da štedite, piše klix.ba. Na početku ne treba da čekate da voda proključa, sklonite je sa ringle ranije. Deo vode sipa se u fildžan, a u ostatak se dodaje kafa.

Promešajte da nema grudvica i vratite na ringlu. Tik pred ključanje opet je sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Ponovo je vratite na šporet i sačekajte da provri.

Kada je sklonite s ringle, sačekajte nekoliko sekundi i dodajte kašičicu hladne vode. Nakon toga možete poslužiti kafu.

Najčešće greške koje kvare ukus turske kafe su:

(Espreso/Klix.ba.)