Faširane šnicle, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

recept

U MLEVENO MESO OBAVEZNO DODAJTE JEDAN OD OVA TRI SASTOJKA: Samo tako će biti JOŠ SOČNIJE i UKUSNIJE

Ako spadate u one domaćice koje dodaju prezle u smesu nudimo vam tri ukusnije opcije, koje će ovo ćufte ili faširane šnicle učniti još sočnijim

Objavljeno: 31.07.2023. 17:41h

Za specijalitete od mlevenog mesa ne morate da budete vrsna domaćica, jer se svi poprilično lako prave, a ako ste ljubitelj ćufti ili faširanih šnicli, otkrivamo vam sjajan trik koji će ovako pripremljeno mleveno meso učiniti još sočnijim.

Ako spadate u one domaćice koje dodaju prezle u smesu nudimo vam tri ukusnije opcije, koje će ovo ćufte ili faširane šnicle učniti još sočnijim. Ako niste stavljali prezle ili nešto od sledećih namirnica, naša je preporuka da počnete.

foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia

Šta se dodaje u mleveno meso?

Crni luk

Umesto prezli koristite izblendiranu glavicu crnog luka. Ne samo što se ćufte i faširane šnicle neće raspasti, već će biti i mnogo ukusnije.

Ovsene pahujice

Ovesne pahuljice potopite u mleko, a kada nabubri dodajte smesu u mleveno meso. Bićete oduševljeni.

foto: Profimedia

Griz

Takođe, možete da zamenite prezle grizom, koji će poboljšati ukus.

Postoji još jedna bitna stvar, a to je da meso odstoji u frižideru nekih pola sata, pre prženja.

(Espreso/Stvar ukusa)