Huanita torta, Foto: Printscreen YouTube/Kuvaj uzivo

recept

RECEPT ZA HUANITA TORTU KOJA SE PRAVI DOK KAŽETE KEKS: Neodoljiva je i svakome se svidi, MORATE DA PROBATE

Ova torta važi za jednu vrhunsku poslasticu, koja je omiljeni dezert u mnogim domovima

Objavljeno: 27.07.2023. 13:00h

Huanita torta je jedna od omiljenih poslastica, kako domaćicama, tako i svim ukućanima. Domaćicama zato što se sprema jako brzo i lako, a ukućanima zato što je čarobnog ukusa. Pogledajte recept za ovaj slatkiš.

Sastojci:

Napolitanke - oko 200 grama

Šećer -10 kašika šećera

foto: Printscreen YouTube/Kuvaj uzivo

Mleko - 1 litar

Želatin - dve kesice

Šlag - oko pola kilograma

Priprema:

Za početak, prvo skuvajte mleko i šećer, a želatin razmutite sa malo vode. Kad se malo ohladi mleko, onda dodajte obe kesice želatina. Sve zajedno onda pretočite u neku veću posudu i mutite par minuta. Zatim dodajte i oko 400 grama šlaga.

foto: Printscreen YouTube/Kuvaj uzivo

Tepsiju obložite providnom folijom i tu sipajte jedan deo te bele smese. Izmrvite napolitanke i dodajte ih u ostatak smese.

Sve to dobro pomešajte kako bi se lepo sjedinilo, i onda sipajte u kalup. Odložite u frižider da postane malo čvršće. Mikserom umutite preostali šlag (oko 100 grama) i mleko, pa kad se torta ohladi u frižideru, preostaje vam samo da je izvadite i ukrasite šlagom.

(Espreso/Glossy)