Oblande, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

UKUSNO

JADRO OBLANDE SU ZVEZDA U SRBIJI, A MALO KOJA DOMAĆICA ZNA ZA OVU PRIPREMU: Nema ništa TRADICIONALNIJE, A BOLJE

Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi

Objavljeno: 27.07.2023. 09:07h

Predlog za "nešto slatko" na brzaka. Divne posne oblande, veoma ukusne

Sastojci:

1 veće pakovanje oblandi

250 g margarina,

300 g šećera,

250 ml vode,

300 g posne mlevene plazme,

150 g mlevenih oraha,

100 g posne čokolade,

po želji korica narandže

Priprema:

foto: Printscreen /YouTube/Gotovit Di

Otopite šećer, margarin i vodu. Samo da proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte da se otopi i sjedini. Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni pa svetli deo. Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi.

(Espreso/Trpeza.alo)