Izlivena pita u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

preuksuno

OVA IZLIVENA PITA SA SIROM I 1 POVRĆEM JE NAJBOLJI DORUČAK ZA LETO: Toliko je LAGANA, a recept će vas OBORITI

Zalivena pita sa spanaćem i sirom je toliko jednostavna i svideće vam se na prvi zalogaj

Objavljeno: 26.07.2023. 11:08h

Ako više nemate ideje šta da spremate svojim ukućanima za doručak ili večeru, ova izlivena pita je pravo rešenje.

Topi se u ustima koliko je mekana, a priprema je baš jednostavna.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

500gr. gotovih kora za pitu

Preliv:

4-5 jaja

100ml. ulja

250ml. jogurt

1 prašak za pecivo

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

so

Fil

300-400gr. spanaća ili blitve

400-500gr. sira

100ml. mineralne vode

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema: Prvo napravite preliv od jaja, ulja, jogurta i praška za pecivo i soli. Zatim napravite fil od blitve i sira i mineralne vode. A potom filujte kore za pitu i složite je po volji. Sutradan zalivenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stil)