Kiseli krastavčići, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

za sve domaćice

DOMAĆI KISELI KRASTAVČIĆI BEZ KONZERVANSA: Samo ISKUSNE SRPSKE DOMAĆICE znaju da će ovako trajati NAJDUŽE

Napravite kisele krastavčiće bez konzervansa

Objavljeno: 24.07.2023. 16:40h

Ne kupujte tuđe, napravite svoje kisele krastavčiće!

Sastojci:

  • 2 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice sirćetne kiseline
  • biber u zrnu
  • senf
  • korijander
  • 1 kg krastavaca
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Priprema:

Operite krastavce, pa isecite po 1-2 mm sa obe strane. Zatim ih potopite 3-4 sata u hladnu vodu. Na dno sterilizovanih tegli stavite listove trešnje (po 2 lista), malo mirođije, pa pobiberite, dodajte sekcani korijander (može i sušeni), kao i senf. Napunite tegle (3 l) krastavcima i sipajte ključalu vodu (nemojte da napunite teglu). U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ostavite da proključa. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i dobijenim prelivom prelijte kisele krastavce. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopako.

Bonus video: Ovako će zimnica trajati i do 3 godine

(Espreso/Stvar ukusa)