Fudbaleri TSC-a, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

žreb za lš

TSC NA BRAGU: Klub iz Bačke Topole ide preko Portugalaca do plej-ofa za Ligu šampiona!

Prva utakmice je na programu 8. ili 9. avgusta, dok će se revanš igrati 15. avgusta

Objavljeno: 24.07.2023. 12:15h > 13:11h

Fudbaleri TSC- a iz Bačke Topole dobili su protivnika u svom prvim učešću u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabranici Žarka Lazetića će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv portugalaske Brage, odlučio je žreb održan u sedištu UEFA u Nionu danas u podne.

Prva utakmice je na programu 8. ili 9. avgusta, dok će se revanš igrati 15. avgusta.

Braga je poznata kao neugodan rival, a iako su u domovini uvek u senci Benfike, Porta i Sportinga, redovan su učesnik UEFA takmičenja.

Domaćoj publici su najpoznatiji iz duela sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope gde je u pet mečeva skor bio polovičan 1-3-1, uvek uz dosta tenzija na terenu i tvrdu, ali i prefriganu igru Portugalaca.

foto: EPA/Vassil Donev

Prošle sezone, Braga je bila treća u Primeiri, a u Evropi je ispala iz grupne faze LE, pa iz 1/16 finala LK od Fjorentine.

Među potencijalnim rivalim kluba iz Bačke Topole koji se nalazio među nenosiocima na ligaškoj stazi kvalifikacija, bili su još Rendžers, PSV i Olimpik Marsej.

Podsetimo, TSC je u najboljoj klupskoj sezoni osvojio drugo mesto u Superligi Srbije i tako izborio kvalifikacije za Ligu šampiona u koje kreće od trećeg kola.

Po pravilima UEFA od ove sezone, klubovi koji ispadnu u ovoj fazi nastaviće takmičenje u nekoj od grupa Lige Evrope, pa je grupna faza zagarantovana fudbalerima TSC-a.

Stadion u Bačkoj Topoli će moći da bude domaćin ranijih faza evropske etape, ali još čeka zeleno svetlo od strane UEFA za grupnu fazu.

(Espreso)