Torta sa kajsijama, Foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

TOPI SE SVAKI ZALOGAJ

ITALIJANSKE DOMAĆICE OTKRILE RECEPT ZA TORTU SA KAJSIJAMA: Najlepša POSLASTICA koja će nestati u SEKUNDI sa TACNE

Pošto su vrućine uveliko tu, jedna osvežavajuća torta sa kajsijama će vam dobro doći

Objavljeno: 23.07.2023. 09:36h

Domaćice vikendom svojim ukućanima pored izdašnog ručka uglavnom spremaju i neku poslasticu.

Pošto su vrućine uveliko tu, jedna osvežavajuća torta sa kajsijama će vam dobro doći.

Torta je po receptu italijanskih domaćica, a ta zemlja je poznata po neverovatno ukusnoj hrani i desertima.

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Sastojci:

300 g brašna

60 g šećera u prahu

5 g praška za pecivo

8 g vanilin šećera

120 g putera

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

1 limun

1 jaje

Za fil:

10 kajsija

350 g krem sira

60 g šećera

100 ml jogurta

30 g skroba

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

1/2 limuna

2 jajeta

listići badema

Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, vanilin šećer i uvaljajte smrznuti puter. Zatim smrznuti puter izrendajte, pa sjednite sa ostalim sastojcima. Dodajte koru limuna i jaje, pa umesite testo. Testo utisnite u kalup (po dnu i obruču) obložen pek papirom.

foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Stavite u frižider na pola sata. Kajsijama izvadite koštice, pa polutke poređajte preko testa. Umutite krem sir sa šećerom, jogurtom i limunovim sokom, pa dodajte jaja i skrob i opet sjedinite mikserom. Sipajte fil preko voća, pa preko poređajte preostale polutke kajsija i pospite listićima badema. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. Ako želite gotovu tortu pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)