Ćufte, Foto: Printsceen/Youtube/emininakuhinja9292

predlog za ručak

OVAKO GRCI PRAVE LETNJE ĆUFTE OD MLEVENOG MESA: Ključno je 1 POVRĆE koje naše domaćice NIKAD NE DODAJU

Kuglice od mesa nikad nisu bile ukusnije!

Objavljeno: 19.07.2023. 15:30h

Danas za ručak napravite ćufte po grčkom receptu i obradujte sva čula!

Potrebno je:

  • 300 g krompira (oko 2 srednja)
  • 500 g mlevene junetine
  • 1 manja glavica luka, sitno seckana
  • 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suve nane
  • prstohvat cimeta
  • 1 jaje
  • so, biber prema ukusu
  • brašno, za uvaljati ćuftice
  • ulje za prženje
foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

Priprema:

Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom. Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu. Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno. Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće. Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.

Bonus video: Džem od šipuraka

(Espreso/Alo!)