Ćena, Foto: Profimedia

ispovest

MISLILA JE DA PATI OD STRESA, A ONDA SU JOJ REKLI DA UMIRE ZA 24 SATA: Imala je JEDNU JEDINU šansu

Ispostavilo se da nije samo stres u pitanju već poodmakla faza opake bolesti, zbog koje je morala na hitnu operaciju

Objavljeno: 16.07.2023. 09:01h

Viktorija Danson (33) iz Velike Britanije je mislila da je samo pod stresom, a onda su joj lekari rekli da ima još 24 sata života.

Ova majka sedmogodišnjeg dečaka je osetila umor i „neprijatan“ bol u stomaku, čemu nije pridavala veliki značaj, prenosi Njujork post.

foto: Profimedia

Njoj je prvo dijagnostikovana bolest iritabilnog creva, a kasnije i Kronova bolest, tj. apscesi u stomaku koji su rezultirali smrtonosnom sepsom.

U bolnici joj je dato 24 sata života jer se infekcija proširila po telu, a apscesi su se pojavili i na njenim jajnicima.

– Nisam imala vremena čak ni da shvatim šta se dešava. Jedino sam znala da sam u agoniji i da ću učiniti sve da se otarasim bola – rekla je Britanka, za portal NeedToKnow.co.uk.

Lekari su joj uklonili 45 centimetara creva, zbog čega su morali da joj ugrade torbu za ileostomiju.

foto: Profimedia

– Rekla sam im da ne želim torbu za ileostomiju, ali to mi je bila jedina šansa da preživim – rekla je ona.

Nakon operacije 2014, njen nekadašnji „bezbrižan“ način života je nestao i plašila se što će biti drugačija.

– U početku nisam mislila da mogu da nastavim da živim i nisam shvatala kako mogu da nastavim sa aktivnim načinom života – priznala je Viktorija.

Bila je primorana da promeni ishranu zbog svog stanja. Takođe joj se problem vratio u tanko crevo i biće joj potrebna nova hirurška intervencija.

Izbegavanje hrane bogate vlaknima, ispijanje zelenog čaja, uzimanje suplemenata i izbegavanje kofeina su ublažili simptome.

(Espreso/ NY PostSrpski)