Gvakamole, Foto: Printscreen YouTube/albert_cancook

rapsodija ukusa

OVAJ RECEPT ZA KREMAST NAMAZ OD AVOKADA NEMA KO NE VOLI: Povrće koje se dodaje mu daje POSEBAN UKUS (RECEPT)

Avokado viljuskom izgnjecite i dodajte sok limete, so i biber

Objavljeno: 14.07.2023. 14:46h

Evo konacno recepta za divan kremasti namaz od avokada, odnosno cuveni gvakamole. Najcesce ga spremam ovako i obozavam ga. Ukoliko volite ljuto, mozete dodati i malo sitno naseckane ljute papricice, necete pogresiti.

Od sastojaka vam je potrebno:

2 zrela manja avokada Sok od 1/2 limete

foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

1 manji paradajz 1/4 glavice crvenog luka 1/2 naseckane paprike (ja sam htela blazu varijantu, pa sam koristila papriku slicnu baburi) 2 cena belog luka So, biber

Priprema:

Naseckajte paradajz na kockice i stavite u cediljku da se procedi od viska vode. Avokado viljuskom izgnjecite i dodajte sok limete, so i biber.

foto: Printscreen/youtube/ Adelina Kocht

Zatim tome dodajte paradajz i ostale sastojke, prethodno naseckane na sitne kockice.

Promesajte i ostavite malo da odstoji da se povezu ukusi (nije obavezno).

Ja sam kupila gotove tortilje, naseckala ih na trouglice i na kratko proprzila u ulju.

Nista vise nije bilo potrebno.

(Espreso/Milas-homemade.com)