Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

NAPRAVITE VEĆ DANAS

TIKVICE PUNJENE SA OVIM SASTOJKOM SU PRAVA BOMBA: Recept koji nema KONKURENCIJU, ukus je BOLI GLAVA

Tikvice punjene mesom su idealan ručak za ove tople dane

Objavljeno: 14.07.2023. 10:47h

Sa lepim vremenom stiže i sezona povrća koje možete koristiti za salatu, kuvanje, ali i neke druge specijalitete.

Tikvice preko leta svi jedu, a ovako punjene morate da probate što pre.

Pravi letnji ručak u kojem će cela porodica uživati.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Sastojci

za 5 osoba

6 - 8 tikvica

2 glavice crnog luka

1/2 kg mlevenog mesa

3 čena belog luka

1 jaje

1 šoljica pirinča (skuvanog)

Za bešamel:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja

1/2 l mleka

5 čaša kiselog mleka

malo mirođije

začini (so, biber, vegeta)

150 gr kačkavalja

Priprema

Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.

Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.

Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.

Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom.

Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika.com)