Torta, Foto: Printscreen/Instagram/miretova_kuhinja_

preukusno!

NAJKREMASTIJA LETNJA TORTA SA VOĆEM I PIŠKOTAMA: Bez pečenja, pravi se OČAS POSLA, a svaki ZALOGAJ se TOPI u ustima

Letnja poslastica koja će oduševiti sve

Objavljeno: 13.07.2023. 14:01h

Ove vrele letnje dane može da rashladi samo jedna osvežavajuća voćna torta sa piškotama!

Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.

Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super recept za pravu letnju tortu koji će da vas oduševi.

Potrebno je:

  • 2 velika pakovanja piškota (4 obična pakovanja)
  • 450 g zaleđenog ili sezonskog voća
  • 500 g kisele pavlake
  • 250 g šećera
  • 150 g crne čokolade
  • 2 kesice krem šlaga vanil
  • mleko po potrebi
  • šlag za ukrašavanje

Priprema:

U sok od zaleđenog voća sipajte 25 ml mleka i izmešajte. U šerpu prečnika 25 cm poređajte natopljene piškote, ali ih nemojte previše natopiti jer će se raspasti. U odgovarajućoj posudi izmešajte pavlaku i šećer. U drugoj posudi umutite šlag krem. U šlag krem dodajte fil od pavlake, iseckanu čokoladu i izmešajte. U kalup sa piškotama sipajte pola fila.

Preko fila rasporedite voće i preostalom količinom fila prekrijte voće. Piškote koje vire sa strane isecite i poređajte po torti. Tortu poklopite i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan tortu prebacite na veći tanjir, ukrasite šlagom, dekorišite po želji.

(Espreso/Blic Žena)