Punjene paprike na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZNAJU ŠTA VALJA

NAŠI STARI SAMO OVAKO SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Tanjir ćete OLIZATI, kombinacija SASTOJAKA je PRAVA BOMBA

Sada paprike možete da iskoristite i da ih napunite na seoski način

Objavljeno: 07.07.2023. 13:45h

Leto ne donosi samo visoke temperature nego i izobolje povrća.

Paradajz, paprike, krastavac sve to sada koristimo svakodnevno, neko za kuvanje, a neko za salatu.

Sada paprike možete da iskoristite i da ih napunite na seoski način.

Zapišite šta vam je potrebno i pripremu.

foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

crvene paprike - 6 komada

praziluk - 1 stabljika

pirinač - 8 kašika

ulje - 4 - 5 kašika

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

biber

aleva paprika - 1 kašičica

peršun

NAČIN PRIPREME

Paprike operite i očistite od drški i semena. Posolite ih iznutra.

U dubljoj posudi naseckajte stabljiku praziluka, stavite pirinač i začine. Sledi ulje, sve dobro izmešajte i ovim nadevom napunite paprike. Nemojte previše pritiskati nadev.

Stavite paprike u pleh i vrhom noža ih izbockajte da uđe voda.

foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Ostatak nadeva rasporedite u plehu. Sipajte vodu do sredine pleha i posolite.

Punjene paprike pecite na 180 stepeni dok ne budu gotove, a paprike jednom okrenite da se ispeku sa obe strane.

Ove paprike su veoma ukusne i iako su posne, postaće vam omiljene.

Punjene paprike na seoski način su spremne.

(Espreso/Bonaepti.rs)