Najsočniji posni kolač na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

TOPI SE U USTIMA

OVO JE RECEPT ZA NAJSOČNIJI POSNI KOLAČ: Nijedan mu nije RAVAN zbog 1 NEODOLJIVOG SASTOJKA

Najsočniji posni kolač koji se topi u ustima

Objavljeno: 07.07.2023. 12:55h

Petrovdanski post i dalje traje, a ako nemate ideju za nešto slatko ovaj posni kolač će vam dobro doći.

Još je lepši od čokoladnih na koje ste svi navikli.

Nećete ni osetiti da je postan.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci za koru:

400 ml vode

13 kašika šećera

13 kašika brašna

5 kašika mlevenog ili blendiranog lešnika

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

2 pune kašike kakaoa

3 kašike bilo kojeg pekmeza

100 gr posnog mlevenog keksa

4 kašike ulja

1 kašika sode bikarbone

Fil:

125 gr omekšalog margarina

100 gr šećera u prahu

200 gr posnog mlevenog keksa

100 gr kakao krem table

100 gr pečenog blendiranog ili mlevenog lešnika

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

200 ml soka od pomorandže

Glazura:

100 gr kakao krem table

2 kašike ulja

Priprema: Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Toploj vodi dodati šećer i promešati malo da se šećer krene otapati. Dodati pekmez, keks, kakao, ulje i mleveni ili blendirani lešnik pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati brašno i sodu bikarbonu i žicom dobro izraditi. Pleh 30 x 20 cm pa sve do 33 x 23cm podmazati uljem, posuti brašnom, brašno rastresti svuda po plehu, a višak odstraniti. Možete staviti i papir za pečenje. Istresti celu smesu i peći 20 minuta zavisno od vaše rerne.

Pečenu koru ohladiti. Ja sam je okrenula na papir za pečenje pa na dasku za sečenje mesa a sa drugom je malo pritisnula da se poravna. Za fil umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati keks, umutiti.

Zatim dodati blendirani ili mleveni lešnik kao i kakao krem tablu, pa sipati sok.

Umutiti sve zajedno. Mutiti oko minut, da postane mazivo. Na koru naneti ceo fil, pa sve lepo poravnati. Otopiti kakao krem tablu sa 2 kašike ulja na laganoj vatri pa preliti kolač. Ostaviti da se sve stegne pa poslužiti, piše domaćirecepti.net.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Domaćirecepti.net)