Čokoladna torta, Foto: Printscreen/Youtube/Delmira Cooking

PREUKUSNO

MAĐARSKA ČOKOLADNA TORTA SA SASTOJKOM KOJI ĆE VAS OSVEŽITI: Nije DOBOŠ, mnogo je bolja za LETO (RECEPT)

Na svetski dan čokolade, valja spremiti i dobre čokoladne torte, ova je idealna jer ima i tajni osvežavajući sastojak

Objavljeno: 07.07.2023. 10:19h > 11:20h

Danas je svetski dan čokolade, bio bi red da spremite čokoladnu tortu koja će se ipak slagati sa ovim temperaturama i neće biti previše jaka. Zato uz gorak ukus čokolade savršeno ide kiselkast ukus višanja.

Mađarska čokoladna torta sa višnjama je doslovno sve što će vam trebati ovog leta. recept je i više nego jednostavan

foto: Printscreen/youtube/Gurman TV

Potrebni sastojci:

  • 2 jaja
  • 130 grama šećera
  • 50 grama brašna
  • 50 grama kakao praha
  • 200 grama višanja bez koštica
  • 300 mililitara slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 200 grama krem sira
  • 250 grama čokolade za kuvanje
  • 30 mililitara ulja
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Način pripreme:

  1. U sud za mućenje polupajte jaja, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha, brašno i mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.
  2. Preručite testo u okrugli kalup obložen kuvarskim papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavite želatin i sipajte 50 mililitara vode. Kada sadržina provri sklonite šerpicu sa šporeta.
  3. U sud za mućenje sipajte slatku pavlaku, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatina i izmutite mikserom. Preostali želatin dodajte u sud sa krem sirom.

Prelepe torte su nam uvek dobrodošle u dom. Petak je, ako ste planirali goste imamo još mnogo ideja za čokoladnu tortu.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Stil)